Amsterdams Synaogaal Koor at Podium Twente in December

Amsterdams Synagogaal Koor
will appear as part of the 11th Jewish Music Festival in Amsterdam, co-sponsored by the WIZO in December Singer Lucette van den Berg will appear on Dec. 20 singing Yiddish songs, a klezmer workshop will be held on Dec. 21 in the morning at Synagoge Enschede led byAnton Molenaar, and the concert by the choir at noon featuring western chazzanut with choir.

For more information:

zangeres Lucette van den Berg. Van den Berg heeft een uitzonderlijk warme, expressieve stem en een grote passie voor Jiddische muziek. Lucette is met het Jiddische repertoire veelvuldig te zien op grote festivals en in zalen als het Amsterdamse Concertgebouw, Muziekcentrum en Kavehoyz in New York. Zij oogst veel succes met haar openhartige, hartverwarmende en poëtische vertolking van Joodse liederen, een genre dat Lucette beschouwt als haar ‘roots’. In maart 2005 kwam haar debuut-cd ‘Zing shtil/ yiddish songs’ uit die door de pers met veel lof is ontvangen. In 1996 won Lucette dankzij haar poëtische kracht en bijzondere stemgeluid de tweede prijs bij het Euregio Vocalisten Concours.

Geheel in de traditie zal op zondagochtend het koorconcert plaatsvinden. Dit jaar zal het Amsterdams Synagogaal Koor acte de présence geven. Het koor, in 1985 geformeerd ter gelegenheid van het 350-jarig bestaan van de Nederlands Israëlitische Hoofdsynagoge, heeft inmiddels een staat van dienst in haar bijdrage aan de verdere verrijking van de Nederlandse synagoge-cultuur. De West-Europese chazzanut (cantoriale muziek) is de basis voor het repertoire van het Amsterdams Synagogaal Koor; een muziekcultuur waarvoor specifieke kennis van de Joodse liturgie zeker niet noodzakelijk is om de melodieën vol van geloof, liefde en verlangen te waarderen.

locatie Synagoge Enschede
aanvang zondag 21 december 2008 12:00 uur
genre Wereldmuziek
serie –
normale prijs € 15,00
jeugd/jongeren € 11,00
65 plus € 12,50